Image
Johanna Olofsson, hållbarhetschef på Diös, och Pelle Tunell, vd på Plant.
Johanna Olofsson, hållbarhetschef på Diös, och Pelle Tunell, vd på Plant. Bild: Diös/Plant

Diös skriver ramavtal med Plant

Energi/miljö Diös har undertecknat ett ramavtal med Plant, som därmed kommer att utföra flera klimatberäkningar på Diös byggprojekt framöver för att minska deras klimatpåverkan. Diös har som klimatmål framöver att halvera sina koldioxidutsläpp till 2030.
Publicerad den 15 September 2023

– Vi har valt att göra klimatberäkningar i flera skeden i våra byggprojekt för att lära oss vad som krävs för ett mer klimatneutralt byggande och öka förståelsen i projekten, säger Johanna Olofsson, hållbarhetschef på Diös och fortsätter:

– Vi tycker att Plant med sitt verktyg ligger i framkant när det gäller klimatberäkningar. De ger oss bra beslutsunderlag och förutsättningar för att vi ska hänga med i den snabba utveckling som sker inom området. Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete.

– Vi delar en gemensam vision om att minska klimatpåverkan inom bygg- och fastighetsbranschen och vi uppskattar verkligen att arbeta med en så ambitiös, kunnig och medveten beställare med goda resurser internt, säger Pelle Tunell, vd för Plant.

Ramavtalet mellan Plant och Diös trädde i kraft sommaren 2023 och gäller tills vidare. I licensen ingår en fullständig klimatberäkning för att nyttja till en klimatdeklaration enligt Boverkets krav, certifiering enligt BREEAM samt Svanen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är branschens hetaste free agents

Karriär En rad personer har lämnat eller är på väg att lämna tunga poster i fastighetsbranschen och sällar sig därmed till skaran av sedan tidigare profiler på listan över så kallade free agents. Fastighetssverige har tittat närmare på några av de hetaste profilerna som finns lediga.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige