Image
Cecilia Safaee, vd för Hemmaplan.
Cecilia Safaee, vd för Hemmaplan. Bild: Maria Cruseman

Brunswick säljer sin andel i Hemmaplan till Bonnier Fastigheter

Transaktioner Brunswick Real Estate säljer sin ägarandel i Fastighets AB Hemmaplan till Bonnier Fastigheter Invest AB. Hemmaplan äger, förvaltar och utvecklar centrumfastigheter i områden präglade av socioekonomiska utmaningar, för att därigenom driva hållbar, positiv och lönsam samhällsutveckling.
Publicerad den 1 December 2023

Hemmaplan har sedan starten 2021 förvärvat 50 procent av Rosengård Centrum samt 100 procent av Gottsunda Centrum, där tydliga mätbara hållbarhetsmål, och arbetet för att nå dessa, utgör kärnan i bolagets affärsplan. Brunswick kommer tills vidare att fortsätta bistå Hemmaplan med kompetens inom social hållbarhet.
– Vi är otroligt stolta att kunna bevisa att investeringar i social hållbarhet bidrar direkt till affärsnytta och att vi som fastighetsägare på kort tid kan göra skillnad. Alla som har arbetat med Hemmaplan har brutit ny mark för fastighetsbranschen genom att sätta mätbara målsättningar inom det sociala arbetet och skapat ett nytt och innovativt sätt att jobba med traditionell förvaltning. Vi är tacksamma för att ha jobbat med en stark och långsiktig part som Bonnier Fastigheter i byggandet av Hemmaplan och vi önskar dem all lycka med den fortsatta utvecklingen, säger Patrik Andersson, vd på Brunswick Real Estate.
– En av de stora lärdomarna med att skapa Hemmaplan har varit hur stort behovet är inom hela branschen att hitta konkreta verktyg för att på ett strukturerat sätt arbeta med social hållbarhet, vilket inkluderar mätbarhet, tydliga åtgärdsplaner och uppföljning. Vi avser att med detta som bakgrund ta nästa steg i utvecklingen av Brunswicks sociala hållbarhetsarbete, med fokus på positiv samhällsförbättring, i fördjupad dialog med både befintliga och nya relationer, fortsätter Patrik Andersson.
– Det är bra för fastighetsbranschen ju fler som inser att social hållbarhet och lokal samverkan inte står i motsats till traditionell fastighetsutveckling, utan tvärtom bidrar till en hållbar och lönsam affär. Vi ser redan positiva effekter för hyresgäster och besökare i Hemmaplans centrum, och för boende i områdena Rosengård och Gottsunda. Vi är glada för att tillsammans med Brunswick ha startat Hemmaplan och vi ser nu fram emot att utveckla Hemmaplan vidare, säger Tomas Hermansson, vd på Bonnier Fastigheter

Brunswicks totala ägarandel i Hemmaplan har varit 15,45 procent.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Bonnier Fastigheter utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. I centrala lägen förvaltas välkända fastigheter som är en del av Stockholms stadsbild. I expansiva lägen utvecklas fastigheter, kvarter och områden att bidra till utvecklingen av en modern levande stad. Fastighetsbeståndet omfattar en total yta av ca 300 000 m².

Läs mer om Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ställer sig NCC till planerna på Oceanas återuppbyggnad

Bolag För en vecka sedan slog drömmarna om en vattenpark i Göteborg till sommaren i spillror. En brand bröt ut i Lisebergs kommande satsning Oceana, där NCC stod för uppbyggnaden. Nu finns beslut från Lisebergs styrelse att ur askan på nytt låta uppföra den över 13 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige