Image
Ulrika Westerstrand, Martin Karlsson och Owjan Pourmetrahi är nya på Archus.
Ulrika Westerstrand, Martin Karlsson och Owjan Pourmetrahi är nya på Archus. Bild: Archus

Archus rekryterar tre seniora medarbetare i Uppsala

Karriär Nu etablerar Archus husarkitektur i Uppsala och stärker därmed sin position i den expansiva regionen. Förutom en starkare närvaro i de befintliga uppdragen möjliggör rekryteringen av Ulrika Westerstrand, Martin Karlsson och Owjan Pourmetrahi en fortsatt utveckling i området.
Publicerad den 5 April 2022

Archus, som startade för drygt 35 år sedan, har haft kontor i Uppsala sedan 2015 då Johan Vestlund och Magnus Leksell rekryterades för att leda verksamheten inom landskapsarkitektur. Nu tar bolaget nästa steg genom rekryteringen av tre seniora husarkitekter.
– Vi har under många år verkat på Uppsalamarknaden så det känns som ett naturligt steg att nu addera vår kompetens med husarkitektur. Med denna satsning breddar vi vår erbjudande till marknaden, säger Johan Vestlund, kontorschef i Uppsala.

Ulrika Wetterstrand, Martin Karlsson och Owjan Pourmetrahi kommer närmast från Tengbom i Uppsala. Martin och Ulrika är två av grundarna till Werket arkitekter AB där även Owjan var partner. Werket arkitekter gick samman med Tengbom våren 2018.

Trion har bland annat nyligen arbetat med Skandalhuset för Akademiförvaltningen, Cytiva, Thermo Fisher, Galderma, omdaningen av Gottsunda Centrum, kontors- och mobilitetshus i Hudiksvall, Kattvikskajen och Ekologicentrum i Ultuna.

Archus har redan husarkitektur i Stockholm, Västerås och Borlänge. Den nya etableringen i Uppsala är ett led i att skapa synergier mellan koncernens olika bolag och positionera det gemensamma erbjudandet ännu tydligare på marknaden.
– Breddningen av våra kompetenser i Uppsala är ett viktigt steg i vår strävan att hela tiden kunna erbjuda kunden ett helhetsgrepp från tidiga skeden till projektgenomförande och ger oss en plattform att bygga vidare ytterligare med målbilden att vara med våra strategiska kunder att skapa morgondagens samhälle idag, säger Gustav Källén, koncernchef på Archus.

– Det känns jätteroligt att få bli en del av Archus. De har lyckats kombinera närheten och det personliga i det mindre företaget med spetskompetensen hos det större. Vi ser mycket fram emot att starta husarkitektur i Uppsala, säger Martin Karlsson.

Archus vill expandera och letar redan nu fler förmågor som ska hjälpa till att bygga upp husarkitektur i Uppsala.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Archus på Branschguiden

Archus är en nytänkande, engagerad rådgivare och utvecklingspartner inom samhällsbyggnad, fastighetsutveckling, projektutveckling, arkitektur och design.
Idag består Archus av fyra olika bolag som verkar enskilt och tillsammans formar en stark helhet;

Archus Arkitektur
Av utmaningar inom projektutveckling skapar vi hållbar arkitektur med spets och finess. Genom idé och initiativ är vår utgångspunkt att skapa goda affärer för våra kunder, bland våra kunder.

Archus Development
Archus Development erbjuder kunder affärsutvecklingskompetens genom att driva fram projekt från...

Läs mer om Archus på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige