Image

Arkivet

# 3 / 2020

Teman om konsultbranschen och fastighetsjuridik med översikter över de större aktörerna inom transaktionsjuridik, uthyrning och transaktionsrådgivning, dessutom en rad gästskribenter som behandlar coronas påverkan på olika håll i fastighetsbranschen samt ett porträtt på Fabeges vd Stefan Dahlbo.

Läs online / Read online

# 1 / 2020

Mipimnummer med stort tema om det heta segmentet logistik. Dessutom expertskribenter, nya bolag, satsningar på psykisk hälsa, sidoprojekt, guide till Rom, vad hände sen för vinnarna i Årets Unga Fastighetskvinna och så porträtteras Vasakronans vd Johanna Skogestig.

Läs online / Read online

# 4 / 2019

Mapic-nummer med stort tema om retail och handelsfastigheter. Jacob Karlsson, den unge entreprenören som byggt upp K-Fastigheter, porträtteras i en öppenhjärtig intervju. Dessutom Årets Unga Fastighetskvinna, Ola Serneke om sin födelsestad Alingsås, Erik Selin och Petter Stordalen om draknästet på Järntorget och många intressanta gästtexter.

Läs online / Read online

# 3 / 2019

Internationellt nummer som distribueras på Expo Real i München. Stort tema om det heta segmentet samhällsfastigheter. Porträttintervju med Hemfosas vd Caroline Arehult. Dessutom transaktioner, intressanta gästtexter och utblick till Danmark.

Läs online / Read online

# 2 / 2019

Dubbla teman om konsultbranschen och fastighetsjuridik innehållande översikter över de större aktörerna inom transaktionsjuridik, uthyrning och transaktionsrådgivning, juridikpanel, nedslag hos bröderna Assur och Nimrod Badur, Eric Swahn och Agneta Jacobsson samt ett porträtt på Savills nye Sverige-vd Niklas Samuelsson. Dessutom en rad intressanta texter från gästskribenter och en inblick i business behavior.

Läs online

# 1 / 2019

Stort Mipimnummer med matigt tema om det utländska intresset för den svenska fastighetsmarknaden. Dessutom analyserar en rad profiler det nordiska fastighetsåret 2019, stor genomgång av varför de noterade fastighetsbolagen heter som de gör, nysatsningar från Cirio och Pelle Frisack och ett porträtt på Wihlborgs vd Ulrika Hallengren.

Läs online / Read online

# 4 / 2018

Mapic-nummer med stort tema om retail och handelsfastigheter. Porträttintervju med Unibail-Rodamco-Westfields Norden-vd Lars-Åke Tollemark om jättebolagets satsningar, hans väg från detaljhandeln till fastigheter och den galna öppningen av Mall of Scandinavia. Dessutom valanalys, Erik Lindvalls starka historia om vägen från hjärnblödningen tillbaka till vd-stolen samt en tillbakablick mot den senaste finanskrisen med några av branschens tyngsta profiler.

Läs online / Read online

# 3 / 2018

Internationellt nummer med distribution på Expo Real i München. Stort tema om nya megatrenden coworking. Porträttintervju med Stena Fastigheters nya vd Cecilia Fasth. Dessutom berättar Fredrik Brodin om Stendörrens framgångsrika strategi och Greg Dingizian talar ut om försäljningen av Victoria Park.

Läs online / Read online

# 2 / 2018

Dubbla teman om konsultbranschen och fastighetsjuridik innehållande översikter över de större aktörerna inom transaktionsjuridik, uthyrning och transaktionsrådgivning, juridikpanel samt nysatsningar bland både konsulter och jurister. Dessutom exklusivt samtal med Blackstones Nordenavsarige och stort porträtt på hårdsatsande Heimstadens vd Patrik Hall.

Läs online

# 1 / 2018

Stort Mipimnummer med dubbla teman om utländska investerare och norra Sverige. Dessutom stor valspecial, expertskribenter, analyspanel om fastighetsåret 2018 och så porträtteras Catenas Benny Thögersen som berättar om sin ovanliga väg till posten som fastighets-vd.

Läs online / Read online

# 4 / 2017

Internationellt nummer som distribueras på Mapic i Cannes. Stort tema om handel och handelsfastigheter. Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs porträtteras och berättar om sin väg fram i fastighetsbranschen. Dessutom ges en analys av fastighetsläget hos vår granne i väst – Norge.

Läs online / Read online

# 3 / 2017

Internationellt nummer som distribueras på Expo Real i München. Stort tema om samhällsansvar där några av Sveriges ledande fastighetsbolag redogör för sina insatser för social hållbarhet. Porträttintervju med fastighetslegendaren Hans Eliasson som berättar om hur han byggt upp sitt imperium från grunden – två gånger om.

Läs online / Read online

# 2 / 2017

Stora teman om konsultbranschen och fastighetsjuridik innehållande översikter över de större aktörerna inom transaktionsjuridik, uthyrning och transaktionsrådgivning. Porträttintervju med Novi Real Estates vd Marie Bucht, norrländskan som tagit fastighetsbranschen i Stockholm med storm och nu ska leda Novi in i framtiden.

Läs online

# 1 / 2017

Mipim-nummer med internationell del med stort kontorstema, analyspanel om 2017 och porträttintervju med Ilija Batljan om hans händelserika liv och framtiden för storsatsande SBB. Dessutom berättar Technopolis om vägen in på den svenska marknaden och hockeystjärnan Nicklas Lidström om hur han bytte rinken mot fastigheter.

Läs online / Read online

# 4 / 2016

Mapic-nummer med internationell del och stort tema om handelsfastigheter. Dessutom porträtteras NREP:s medgrundare och partner Rickard S. Dahlberg. I numret kan man bland mycket annat även läsa om hur fastighetsbolagen arbetar med kommunikation.

Läs online / Read online

# 3 / 2016

Internationellt nummer med distribution på Expo Real i München. Porträttintervju med Ola Serneke, grundare och vd för den snabbväxande och innovativa bygg- och fastighetskoncernen Serneke Group. Stor bostadsutvecklingsspecial med intervjuer med ledande företrädare för de noterade bolagen inom sektorn.

Läs online / Read online

# 2 / 2016

Stora teman om både juridik och konsulter, bland annat med översikter över de större aktörerna inom transaktionsjuridik, uthyrning och transaktionsrådgivning. Porträttintervju med Corems vd Eva Landén, en strukturerad arbetsnarkoman från Fagersta.

Läs online

# 1 / 2016

Stort internationellt nummer som även distribueras på Mipim, bland annat med stor intervju med Sven-Olof Johansson. Porträttintervju med Husvärdens Lennart Larsson, en self-made fastighetsentreprenör med hjärtat i Krokslätt. Stor special om digitaliseringens påverkan, med intervjuer med bland andra Fredrik Wirdenius, Anna Felländer och Urban Edenström.

Läs online / Read online / The Swedish Real Estate industry

# 4 / 2015

Porträttintervju med Anders Nissen, som två gånger har ringt in Pandox på börsen. Retailspecial med fokus på bolag som letar nya nischer inom segmenter. Internationell del med distribution på Mapic.

Läs online / Read online

# 3 / 2015

Porträttintervju med Pål Ahlsén, vd för Akelius Fastigheter. Stor hotellspecial med analyser och intervjuer med ledande aktörer inom hotellfastigheter. Internationell del med distribution på Expo Real.

Läs online / Read online

# 2 / 2015

Stort reportage om Max Barclay, vd för Newsec svenska rådgivningsdel. Två späckade teman och fastighetsbranschens jurister och konsulter. Intervjuer med tre utrikes födda ledare i branschen.

Läs online

# 1 / 2015

Mipim-nummer med internationell del. Stort reportage med Anders Nordvall som leder det ”nya” Cushman & Wakefield, stor genomlysning av de nya fastighetsbolagen som väljer börsen. Och mycket mer.

Läs online / Read online

# 4 / 2014

Mapic-nummer med internationell del och stort tema om handelsfastigheter. Dessutom porträtteras Diligentias vd Anders Kupsu. I numret kan man bland mycket annat även läsa om branschens reaktioner på utgången i valet tidigare i höst.

Läs online / Read online

# 3 / 2014

Stort Expo Real-nummer med fokus på svenska investeringar utomlands och det nya AIFM-regelverket för fastighetsfonder. Tätt inpå-intervju med den nyblivna börs-vd:n Anette Frumerie (Besqab).

Läs online / Read online

# 2 / 2014

Fylliga teman om både konsulter, juridik och fastighetsägaren i samhällsbyggnadsrollen. Vi låter Sveriges fastighets-vd:ar utse landets bästa fastighetsjurist. Tätt inpå-intervju med NCC:s koncernchef Peter Wågström.

Läs online

# 1 / 2014

180 sidor tjockt nummer med internationell del för distribution på Mipim. Stor special om miljonprogramsfastigheter och Tätt inpå-intervju med den nyblivne börs-vd:n P-G Persson, Platzer.

Läs online / Read online

# 4 / 2013

Vi pratar om FN-uppdrag och kändishockey med Mats Hederos. 32 fullmatade sidor om handelsfastighetsmarknaden och dessutom vinnaren i tävlingen om den trevligaste fastighets-vd:n.

Läs online / Read online

# 3 / 2013

Fullmatat Expo Real-nummer med stor genomgång av de svenska fastighetsfondbolagen. Numret innehåller även en stor intervju med Biljana Pehrsson, nytillträdd vd på Kungsleden.

Läs online / Read online

# 2 / 2013

Fullmatat nummer med fokus på konsulter och fastighetsjurister. Dessutom ett porträtt på NAI Svefas vd Mikael Lundström, som aldrig strävat efter toppjobben. Och så går vi på köttkrogen AG i Stockholm som utsetts till Sveriges bästa köttkrog två år i rad.

Läs online

# 1 / 2013

Mipim-nummer med internationell del. Tre aktieexperter ger sina bästa investeringstips, Fabeges vd Christian Hermelin berättar om sin väg till vd-stolen och stjärnkrögaren Ulf Wagner dukar upp en gedigen trerätters. Bland mycket annat.

Läs online / Read online

# 4 / 2012

Mapic-nummer med internationell del. Dessutom möter vi Atrium Ljungbergs vd Ingalill Berglund som bland annat berättar att hon triggas av utmaningar, både i jobbet och privat. Hon berättar också när hon för några år sedan föll under en skridskotur och fick 13 titanskruvar inopererade i pann- och kindbenet. Numret innehåller också ett djuplodande tema om handelsfastigheter.

Läs online / Read online

# 3 / 2012

Expo Real-nummer med internationell del. Akademiska Hus vd Kerstin Lindberg Göransson berättar om sin väg ur fastighetsbranschen och tillbaka igen. Hon berättar också att hon varje sommar drar på sig kängorna och vandrar i Alperna ett par veckor. I reportaget Finansieringstrender beskrivs det hur de olika noterade bolagen hanterar finansieringssituationen.

Läs online / Read online

# 2 / 2012

I en stor och personlig intervju berättar Tom Lindahl om varför han lämnade Catella och startade Tenzing. Han berättar också om sin stora jakt-passion. Numret innehåller också två stora teman, ett om konsulter och ett om juridik.  

Läs online

# 1 / 2012

Mipim-nummer med internationell del. I en öppenhjärtig intervju berättar storköpande Hemfosas vd Jens Engwall om sin och bolagets affärsfilosofi, och att han egentligen trivs bäst hemma på gården eller på hästryggen. I numret finns även ett reportage om preferensaktier som ett finansieringsalternativ.

Läs online / Read online

# 2 / 2011

Expo Real-nummer med internationell del. Siffersnillet Simon de Château berättar i ett stort reportage att Sveafastigheter är hans livsverk. Men att han som liten drömde om att bli lokförare. I numret berättas det också om den nya tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor som Fastighetssverige och Lokalnytt för första gången arrangerade hösten 2011. Dessutom kan man läsa om Kefren-auktionen där fastigheter för 4,3 miljarder kronor auktionerades ut.

Läs online / Read online

# 1 / 2011

Mipim-nummer med internationell del. I ett stort porträtt berättar Newsecs dåvarande vd Patrik Enblad hur det var att komma som helt ny i fastighetsbranschen till vd-posten på Newsec. I numret berättar också riksbankschefen Stefan Ingves att "Sverige ligger väldigt bra till".

Läs online / Read online

# 2 / 2010

Expo Real-nummer med internationell del. Corems dåvarande vd Rutger Arnhult berättar om sin syn på affärer och sin passion för löpning. Numret innehåller även ett intressant reportage om börsbolagens olika räntestrategier.

Läs online / Read online

# 1 / 2010

Mipim-nummer med internationell del. I en stor intervju berättar CBRE:s dåvarande vd Johan Elfstadius om hur han ska få bolaget att lyfta ytterligare en nivå. Och om sina tennis- och militärkarriärer.

Läs online / Read online

# 8 / 2009

I en stor intervju berättar Skanskas två meter långe vd och koncernchef Johan Karlström att han älskar bolaget och att han jobbade som snickare i fyra år innan han utbildade sig till civilingenjör. Numret innehåller dessutom temat Energi/Gröna Fastigheter.

Läs online

# 7 / 2009

Expo Real-nummer med internationell del. Aberdeens vd Jan Sööder berättar i ett personligt reportage att han sätter ärlighet och respekt i första rummet. Dessutom ger fastighetsmagnaten Donald Trump sina bästa investeringstips till läsarna.

Läs online / Read online

# 6 / 2009

Unibail-Rodamcos vd Lennart Johansson berättar i en öppenhjärtig intervju att han inte bytt jobb på 23 år. Han avslöjar också att han skulle vilja vara som Bruce Springsteen. Numret innehåller också ett grundlig tema om köpcentrummarknaden.

Läs online

# 5 / 2009

I ett stort reportage berättar Equators vd Annica Carlsson att hon började planera sin arkitektkarriär redan som barn. Och om sin passion för löpning. Numret innehåller även ett fullödigt tema om inne- och utemiljö.

Läs online

# 4 / 2009

"Jag är en enkel arbetare från Bjärehalvön". Så beskriver Erik Paulsson sig i ett stort reportage. Numret innehåller även ett stort tema om Öresundsmarknaden.

Läs online

# 3 / 2009

NAI Svefas dåvarande vd Lennart Weiss berättar i en stor intervju om vägen från politikerlivet i bland annat SSU:s verkställande utskott till en vd-tjänst i fastighetsbranschen. Han berättar också om sin passion för friluftsliv och tennis. Numret innehåller även ett grundligt tema om konsult- och juridikbranschen.

Läs online

# 2 / 2009

Mipim-nummer med internationell del. Lennart Schuss berättar i ett stort reportage att han aldrig släpper taget om en affär. Han berättar också om hur han var med och byggde upp Catella från grunden. I numret berättas det även om Newsecs satsning på retail.

Läs online / Read online

# 1 / 2009

I en öppenhjärtig intervju berättar Niams vd Johan Bergman att han knipit game av Mats Wilander i tennis och att få slår honom i biljard. Dessutom har han superkoll på kulorna i Niam. Numret innehåller även ett djuplodande tema om investeringar.

Läs online

# 8 / 2008

Jernhusens vd Per Berggren berättar i ett gripande reportage om hur livet blev efter att han förlorade stora delar av sin familj i tsunamikatastrofen på annandagen 2004. Dessutom det stora temat Gröna Fastigheter.

Läs online

# 7 / 2008

DTZ:s vd Agneta Jacobsson berättar i en öppenhjärtig intervju om att hon som yngre ville bli kock och öppna restaurang. Hon berättar också att hon alltid fått jobba sig fram och inte fått någonting gratis. Dessutom innehåller numret ett stort konsulttema.

Läs online

# 6 / 2008

Expo Real-nummer med internationell del. Reportage om Lennart Sten, sotarpojken från Biskopgården som blev regionchef för GE Real Estate i norra Europa. Och så berättar han om sitt stora jakt- och matlagningsintresse. Dessutom serverar stjärnkocken Mathias Dahlgren en läcker trerätters på nya stjärnkrogen.

Läs online / Read online

# 5 / 2008

Stor intervju med Atrium Ljungbergs dåvarande vd Anders Nylander som bland annat berättar att han är helt ointresserad av karriären. Och om att han var med och startade Midnattsloppet. Dessutom stort tema om köpcentrumsfastigheter.

Läs online

# 4 / 2008

AP Fastigheters vd Fredrik Wirdenius berättar i ett stort öppenhjärtigt reportage om att han är en otroligt närvarande vd som på fritiden trivs allra bäst i skidbacken. Dessutom stort tema om affärsjuridik.

Läs online

# 3 / 2008

Vi träffar Wihlborgs vd Anders Jarl i en öppenhjärtig intervju där han bland annat berättar att han alltid blivit utsedd till ledare, redan i skolan och det militära. Dessutom stort reportage om det årets Mipim.

Läs online